Csoport

Csoport

Családállítás

Megszületése Bert Hellinger nevéhez fűződik. Egyik alapköve a rendszerszemlélet, ami alapján minden, ami rendszerben működik, megjeleníthető és megváltoztatható a megfelelő szabályok tiszteletben tartásával. A klasszikus családállításban Hellinger leírta ezeket a konkrét szabályokat pl. első feleség a második feleség előtt áll, a nő költözik a férfi városába/országába stb..

Az én általam megtanult és vitt családállítási modell meglátása az, hogy a rendszert működtető erő a szeretet és a szeretet rendje. A szeretet pedig esetenként felül írhatja a szabályokat.

A családállítás másik fontos alapköve a Rupert Sheldrake által tanulmányozott ún. morfogenetikus mező létezése, amely alapján elmondható, hogy a lények (állatcsoportok, állat és gazdája, emberek) között láthatatlan összeköttetések vannak, melyek által az egyének távolról is tudnak egymásról (érzések, megérzések, gondolatok formájában). Ezáltal az energiamező által vagyunk képesek egymásnak segíteni a családállító térben, amikor is a segítő képviselők nem szerepet játszanak el egy állítás során, hanem a képviseltek érzéseit, állapotait élik meg.

A családállítás során nem csak személyekkel lehet dolgozni, hanem különböző entitásokkal is, mint például szorongás, bűntudat. Az általa vitt családállítás során nem jellemző a beszéd, a csend terében történik a mozgás. Az állító hozza a témáját, a segítők pedig az állításban résztvevő személyeket, vagy különböző entitásokat képviselnek. Ez semmilyen előképzettséget nem igényel, azon kívül, hogy a résztvevő érez, gondolkozik és jelen van. Az állítás terében megjelenik, kivetítődik az egyén belső világa, melyen így fizikai szinten van lehetőségünk javítani, hogy az hatását kifejtve belső változásokat hozzon létre az állítóban és így kihasson idővel a körülötte lévő kapcsolati rendszerre.